Política 30/09/2013

Alberto Fabra defensa que l'Estat manté el nivell d'inversió al País Valencià i el compara amb "l'important descens" a Catalunya

El president de la Generalitat Valenciana manifesta que les inversions "ens projecten cap al futur" i mantenen "quantitats compromeses"

Acn
1 min
El president valencià Alberto Fabra aquest dilluns durant l'acte d'homenatge a l'expresident de la Cambra de Comerç de Castelló, Salvador Martí Huguet / ACN

Castelló de la Plana P { margin-bottom: 0.21cm; } El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha defensat aquest dilluns les inversions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) al País Valencià, amb una caiguda total del 8,1% en relació amb el 2013, i ha assenyalat que projecten el territori cap al futur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fabra ha dit que els percentatges "són similars als de l'any anterior", referint-se així al percentatge sobre el total de la inversió estatal, que es manté enguany en un 6,2%.

"Hem comprovat que hi ha autonomies, alguna de veïna, que han tingut descensos importants", ha dit Fabra, al·ludint a Catalunya. El president ha afegit que per contra "nosaltres hem aconseguit mantenir quantitats compromeses i que puguin resoldre problemes de futur com el corredor mediterrani". Alberto Fabra ha fet aquestes declaracions a la sortida d'un homenatge a l'expresident de la Cambra de Comerç de Castelló Salvador Martí Huguet.

El País Valencià rebrà una inversió de 605,8 milions d'euros provinents dels PGE, segons les dades que ha donat a conèixer aquest dilluns el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Amb aquestes xifres, la inversió estatal al territori representa una caiguda del 8,1% en relació a l'any 2013 (654,45 milions d'euros) i suposa un 6,2% de la inversió total de l'Estat. Les partides que més inversió reben són les del ministeri de Foment i el d'Agricultura, que sumen 570,4 milions d'euros.

D'altra banda, el País Valencià obtindrà 53,8 milions d'euros provinents del Fons de Compensació Interterritorial, un 26% menys que l'any 2013, un 12,7% del total.

stats