Política 10/01/2015

L'ANC començarà una campanya de mobilització la setmana vinent "si no hi ha acord" entre Mas i Junqueras

Forcadell avança que l'Assemblea també farà una consulta interna per decidir els passos que cal seguir

Acn
2 min
El secretariat nacional de l'ANC s'ha reunit aquest dissabte / ACN

PorqueresEls 75 membres del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana que s'han reunit aquest dissabte a Porqueres, al Pla de l'Estany, no s'han volgut posicionar sobre les tres propostes que va oferir el president Mas al líder d'ERC, Oriol Junqueras. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha subratllat que només estan interessants a "desencallar" el procés i que s'arribi a un acord polític que permeti convocar eleccions plebiscitàries abans dels comicis municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que s'ha mostrat "convençuda" que s'arribarà a un acord, si no fos així, Forcadell ja ha avançat que la setmana vinent (segurament dilluns) arrencaran una campanya de mobilització per aconseguir unir fulls de ruta i també faran una consulta interna per decidir què ha de fer l'entitat. "Seria molt decebedor per a totes aquelles persones que van sortir al carrer l'11 de setembre o van anar a votar el 9-N i demostraria que els partits polítics són incapaços d'arribar a acords", ha assenyalat.

A banda de les mobilitzacions, l'ANC també començarà una consulta interna a tots els 100.000 socis, membres, col·laboradors i simpatitzants de l'Assemblea per saber què pensen i cap a on ha de tirar l'entitat. "Iniciarem un procés per crear una comissió que determinarà les preguntes i ens servirà per saber què pensen i què ha de fer l'ANC si no hi ha acord", ha comentat.

En aquest sentit, Forcadell ha confirmat que la setmana vinent està previst que es porti a terme una reunió on assistiran les mateixes persones que van acudir a la trobada del 27 de desembre (Mas, Junqueras, Forcadell, Vila d'Abadal i Casals).

El primer punt de l'ordre del dia era l'anàlisi del moment polític actual i la situació del procés sobiranista. En total, l'ordre del dia té uns deu punts, i a la una el migdia —quatre hores després d'haver començat la reunió— els membres del secretariat nacional encara estaven parlant sobre el primer punt.

stats