Política 12/01/2015

L’ANC aconsegueix fer 'trending topic' mundial #AcordiEleccionsJA

L’entitat sobiranista engega una campanya a les xarxes socials per reclamar un pacte entre Mas i Junqueras abans del 15 de gener i eleccions abans dels comicis municipals 

Ara
1 min
La cassolada, a Manlleu / PERE VIRGILI

BarcelonaL’ANC inicia la seva campanya per extremar la pressió sobre els partits sobiranistes. L’entitat sobiranista ha engegat motors aquest dilluns el vespre amb una piulada a les xarxes socials per reclamar un acord entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d’ERC, Oriol Junqueras, abans de dijous, 15 de gener. També demanen que el pacte permeti votar per la independència abans de les eleccions municipals. L'èxit de la campanya a internet no s'ha vist acompanyat als balcons i finestres del país: a diferència d'ocasions anteriors —com els dies previs al 9-N—, en aquesta ocasió la cassolada ha punxat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'aproximadament mitja hora d'engegar la campanya, el 'hagstag' promogut per l'entitat ha aconseguit ser 'trending topic' mundial a Twitter.

Per la seva banda, la presidenta de l'entitat, Carme Forcadell, també ha reclamat des del seu compte de Twitter l'avançament electoral. Ha cridat a "no perdre més temps en discussions estèrils" i ha demanat eleccions per a la "regeneració democràtica i per la justícia social".

stats