Política 25/03/2012

Cau 12 punts la participació a les eleccions a Andalusia i més de 8 a Astúries

Fins a les sis de la tarda havia votat el 46,92% del cens a Andalusia i el 43,70% a Astúries

Joan Rusiñol
1 min

SevillaLa participació a les eleccions andaluses que es fan avui ha caigut dotze punts respecte el 2008, quan el PSOE va obtenir majoria absoluta. Fins a les sis de la tarda, ha votat el 46,92% del cens, dotze punts inferior a fa quatre anys, quan la participació va ser del 59,54%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins a les dues de la tarda ja s'apreciava aquesta davallada. Fins a l'hora de dinar havia votat un 29,30% del cens total, que és de més de sis milions de persones. Fa quatre anys la participació a aquesta hora va ser del 39,08%.

El canvi d'horari aquesta nit passada ha fet que l'afluència de gent fos menor que en d'altres ocasions a primera hora del matí. A més, aquesta vegada els comicis autonòmics es fan sols. Normalment –com va passar en les anteriors– coincidia amb les generals.

A Astúries, on hi ha eleccions anticipades, la participació ha baixat vuit punts respecte l'any passat –quan va guanyar les eleccions l'exsecretari general del PP i ara candidat de Foro, Francisco Álvarez-Cascos– i s'ha situat al 42,70%. Fa un any va ser del 51,29%.

stats