Publicitat
Publicitat

Arenas serà "bel·ligerant" perquè un andalús pugui viure en castellà arreu de l'Estat

El candidat del PP a la Junta d'Andalusia defensa el dret dels andalusos de viure només amb la seva llengua arreu de l'estat espanyol

Javier Arenas, el candidat del PP a les eleccions andaluses de diumenge que ve, ha assegurat aquest vespre que serà "bel·ligerant si un andalús no troba oportunitats a una altra terra d'Espanya" perquè només parla "castellà, l'espanyol, del qual ens sentim tan orgullosos", ha afirmat. En un míting electoral a Cadis, Arenas ha dit, però, que el seu objectiu és donar oportunitats als joves perquè es puguin quedar a la seva terra i fins i tot que "molts espanyols d'altres terres" trobin "oportunitats" al sud d'Espanya. Ara bé, assegura que vetllarà perquè els que hagin d'emigrar a altres comunitats autònomes puguin viure només en castellà.

A l'acte electoral, el dia abans que se celebri en aquella ciutat la commemoració del 200 aniversari de la Constitució liberal de 1812, hi ha participat el president espanyol, Mariano Rajoy. En la seva intervenció, ha dit que Andalusia necessita un "canvi polític" que ha equiparat al que va viure Espanya a principis del segle XIX. A les crítiques del PSOE sobre la suposada voluntat del PP d'instaurar el copagament sanitari, Rajoy s'ha limitat a dir que és una tàctica electoral per posar "la por al cos" dels ciutadans. "De l'única cosa que cal tenir por és que segueixin governant els mateixos", ha dit. S'ha compromès a seguir amb l'agenda "reformista" i ha pres la paraula a Arenas, que, segons ha dit, si guanya posarà en marxa "el reformisme del sud", seguint l'estela de la Moncloa.

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT