Publicitat
Publicitat

Ausàs ingressa a la presó fins que pugui dipositar al compte del jutjat una fiança de 145.000 euros

La fiscalia li imputa els delictes de contraban i pertinença a grup criminal

L'ex con seller de Governació Jordi Ausàs ha hagut d'ingr essar a la pr esó de Ponent, a Lleida. S'hi haurà d' estar fins que pagui la fiança de 145.000 euros que li ha imposat la jutge de la Seu d'Urgell com a condició per deixar-lo en llibertat provisional. El mateix els ha passat a sis detinguts més pel cas de con traban de tabac en el qual està implicat.

Tot i que l'advocat d'Ausàs ha intentat que els diners i els avals que ha pr esentat permet essin a l'ex con seller d'estalviar-se el pas per la pr esó, la interlocutòria de la jutge ja deixava c lar que la fiança no seria efectiva fins que els diners no estigu essin ingr essats al compte bancari del jutjat. I pel que fa a la part de la fiança que vol cobrir amb un aval hipotecari, la jutge vol comprovar-ne la valid esa al registre de la propietat. Ni l'ingrés bancari ni la con sulta al registre es podran fer fins dilluns. 

Els jutjats no tenen caixa forta i no poden guardar quantitats importants de diners. En alguns casos, els jutg es accepten deixar en llibertat els imputats fins a l'obertura dels bancs –si és de nit o cap de setmana quan es pren la decisió judicial d'imposar una fiança–, però en aqu est cas no ha estat així.

La fiscalia imputa a Ausàs els delict es de contraban i pertinença a grup criminal. L'ex con seller ha dec larat durant tot el dia als jutjats de la Seu i s'ha d esvincu lat de la trama de con traban de tabac andorrà per la qual va ser detingut, segons ha explicat el seu advocat.

Malgrat el d esmentiment de l’ex con seller, el fiscal degà de la Seu d’Urgell, Juan Sagredo, ha assegurat que Ausàs anava cada dia a retirar paquets del magatzem que funcionava com centre logístic de la banda i que tenia una llista amb els preus de venda per ciutats.

RE

Més continguts de