Política 15/05/2015

Ada Colau: "Per primera vegada tenim la sensació que els ciutadans decidirem de veritat"

La candidata de Barcelona en comú admet a TV3 que la crispació de la campanya l'afecta personalment. "Hi ha molts interessos en joc i sembla que tot s'hi val", ha afirmat

Ara
2 min
L'alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, durant el míting al Mercat de Provençals. / ACN

BarcelonaLa candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, vol un Ajuntament valent que defensi els drets de la ciutadania i serveis bàsics com l'educació i la sanitat. Colau aspira a ser la força més votada en les eleccions municipals del 24-M i només aclareix que no pactaran ni amb CiU i amb el PP. Les enquestes pronostiquen un resultat molt ajustat entre CiU i Barcelona en Comú. "Per primera vegada, tenim la sensació que els ciutadans decidirem de veritat, només això ja és una bona notícia", ha dit en una entrevista a TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau ha lamentat la crispació de la campanya, ha admès que li afecta personalment i ha negat que sigui ella qui atiï el foc. "Si denunciar els casos de corrupció és crispar, vol dir que desviem el debat", ha assegurat. "Una campanya no està pensada per una persona de peu, es busquen els titulars fàcils, la confrontació, però per sort tenim molt de suport emocional de la candidatura". "Hi ha molts interessos en joc i sembla que tot s'hi val", ha afirmat. "Hem d'estar orgullosos que la ciutadania enlloc de crispar-se més, doni suport a una candidatura com la nostra", ha afegit.

Colau assegura que el que hi ha en joc en aquestes eleccions és el model de ciutat. Un dels punts que ha remarcat és el seu pla de suport a la petita empresa i el comerç. I ha dit que s'ha tret de context la seva proposta de moneda local per a Barcelona, que s'emmarca dins aquest paquet de mesures. La candidata de Barcelona en Comú diu que també s'ha reunit amb els hotelers. "M'he reunit amb la petita i mitjana empresa i amb el president del gremi hoteler". Segons ha revelat, el gremi d'hotels li van dir que és "més raonable" del que es pensaven.

La líder de Barcelona en Comú insisteix que estan compromesos amb el Dret a Decidir i ha afirmat que la seva intenció és fer una consulta perquè els barcelonins decideixin si la ciutat ha d'estar integrada a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). El candidat d'ERC, Alfred Bosch, la va reptar aquest dijous a que deixés clar abans del 24-M si Barcelona en Comú es comprometrà amb el procés independentista, però Colau no ho ha aclarit.

stats