INVESTIDURA
Política 13/06/2015

"Hem de celebrar que per fi tenim una dona alcaldessa"

Els partidaris de Barcelona en Comú omplen la plaça Sant Jaume per  donar suport a la investidura d'Ada Colau

Núria Martínez
2 min
Ambient a la plaça de Sant Jaume a Barcelona durant la investidura d'Ada Colau

Barcelona"Sí se puede". Amb el crit emblema de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han rebut a la seva entrada a l'Ajuntament a la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els partidaris de Barcelona en Comú. Amb llàgrimes als ulls, Colau i el seu equip de govern han entrat a l'Ajuntament ovacionats per més d'un centenar de persones, que celebraven el la investidura del nou govern municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una hora abans de l'acte, la plaça Sant Jaume ja estava plena de seguidors de Barcelona en Comú, que no volien quedar-se sense lloc per veure la investidura de Colau. "S'ha de celebrar el moment històric que estem vivint. Després de tants anys de lluita feminista, per fi tenim una dona alcaldessa!", celebra Charo López, de 61 anys. En aquest sentit, López celebra tenir una alcaldessa amb la que s'han trobat amb les lluites a peu de carrer.

En una plaça Sant Jaume on no hi cap ni una agulla, els seguidors de Colau no s'han cansat de cantar les proclames "El poble unit, mai serà vençut" i "Ada alcaldessa". Durant la investidura que s'ha pogut veure des d'una pantalla col.locada davant l'Ajuntament, els seguidors han aplaudit de forma insistent cada vegada que la càmera ha enfocat els membres del nou govern. Trias s'ha endut la majoria de xiulades, mentre que la els regidors de la CUP Capgirem Barcelona han aconseguit uns aplaudiments tímids.

"Això és històric", ha expressat la Maite, veïna de l'Eixample de 72 anys, amb llàgrimes als ulls, quan Colau ha jurat el càrrec.

Amb crits de "sí que ens representes", l'alcaldessa ha travessat la plaça fins el palau de Generalitat, acompanyada de tots els regidors, menys els de la CUP-Capgirem Barcelona. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut a Colau i els nous regidors.

stats