Política 07/04/2018

Uns espanyolistes agredeixen veïns d’Artés que posaven llaços grocs

Els col·lectius del poble responen amb una gran manifestació de rebuig

Jordi Mumbrú
2 min
Imatge d'arxiu de llaços grocs a Osona

BarcelonaUn grup de motards va agredir dissabte a la matinada diversos voluntaris que penjaven llaços grocs als carrers d’Artés (Bages). Els fets van passar a les dues de la matinada al carrer Rocafort, quan un conjunt de persones, membres de l’ANC, estaven col·locant llaços per reclamar l’alliberament dels presos polítics. Arran de les agressions, tres de les víctimes van haver de ser ateses al centre d’atenció primària de la població amb contusions de caràcter lleu, segons fonts dels Mossos d’Esquadra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La tensió va començar quan un grup de persones que eren en un bar van començar a increpar els nois que penjaven els llaços. A continuació van sortir del local i s’hi van enfrontar a cops. Els primers agents que van arribar al lloc van ser els de la Policia Local, que van aturar l’agressió. Els Mossos d’Esquadra van arribar més tard i van identificar els agressors, que ja eren coneguts pels agents locals. A les imatges que ahir van penjar alguns dels testimonis a les xarxes socials es veu com uns motards, que segons l’agència Efe podrien ser d’extrema dreta, es barallen amb uns nois. Segons els Mossos, “si les agressions haguessin sigut greus, s’hauria detingut els agressors”. Les víctimes, segons va publicar ahir el diari Regió7, van denunciar els fets a la comissiaria de Manresa. Un dels ferits va explicar: “Em van tombar a terra, i mentre un em tenia immobilitzat els altres m’anaven clavant coces”.

Col·lectius independentistes i culturals d’aquest poble de 5.600 habitants van organitzar ahir al vespre una concentració per mostrar el seu rebuig a l’atac i la resposta va ser massiva. L’Ajuntament, que va condemnar “qualsevol tipus de violència i agressions i atacs feixistes”, també s’hi va sumar. Al municipi s’hi celebra aquest cap de setmana la Fira Artés.

Cops per treure llaços grocs

D’altra banda, un home va denunciar una altra agressió, en aquest cas a Sant Julià de Vilatorta (Osona), que hauria patit mentre retirava llaços grocs. Segons els Mossos, a la denúncia l’home va explicar que dissabte a la tarda, mentre ell treia llaços grocs de l’avinguda de Vic, dos vehicles es van aturar al seu costat i un dels conductors el va agredir mentre l’altre intentava separar-los. Arran de l’enfrontament, l’afectat va haver de ser atès a l’Hospital General de Vic i va presentar una denúncia als jutjats, on està citat un dels presumptes agressors.

L’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, va condemnar a través d’una piulada “qualsevol acte violent, sigui del signe que sigui”. “És intolerable qualsevol tipus d’agressió; lluitarem contra aquestes conductes perquè van en contra de tots i de tothom. Per sort són fets aïllats, no representatius del caràcter obert de la nostra societat”, va sentenciar.

stats