Política 08/04/2015

Albiol es declara "orgullós" d'haver dit que cal "escombrar" Badalona de delinqüents

En una entrevista a l'ARA Vídeos, l'alcalde del PP i candidat a la reelecció reivindica que "els polítics han de parlar com la gent del carrer", i adverteix: "Als que no es comporten no els vull a Badalona"

Ara
2 min

Barcelona"Em sento molt orgullós d'aquella expressió". Clar, concret, desacomplexat i controvertit. En definitiva, fidel al seu estil. L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, s'ha declarat aquest dimecres "orgullós" del míting de dies enrere en el qual va advertir que vol "escombrar" als que "creen problemes" a Badalona. Una expressió polèmica que esdevenia el tret de sortida de la particular cursa de García Albiol per retenir per al PP l'alcaldia de Badalona. En una entrevista d'Antoni Bassas a l'ARA Vídeos, Albiol ha reivindicat el seu estil controvertit. "En els mítings i fora dels mítings, els polítics hem de parlar com la gent del carrer". En aquest context, ha advertit: "Als que no es comporten no els vull a Badalona".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un càlcul mil·limetrat de les paraules, Albiol ha avisat que seguirà exprement la legalitat al màxim per lluitar contra els que "creen problemes" i per forçar que "marxin". Mà dura contra la immigració? "Mà dura contra la immigració, no. Contra els que creen problemes i delinqueixen, sí". "És evident que tots els romanesos no són delinqüents, però que tenim problemes amb persones romaneses és indiscutible", ha etzibat. "I com que és així, no callo ni me n'amago".

Candidat "transversal", marca pròpia

Conscient que és candidat d'un PP que passa per hores baixes, Albiol ha explicat que pensa centrar la seva campanya en la gestió al capdavant de l'Ajuntament els últims quatre anys, que està convençut que li permet anar a buscar un vot que desbordi l'espai ideològic dels populars. "Si hi ha d'haver debat ideològic, això ho ha de fer el Parlament o el Congrés". S'ha forjat una marca personal al marege de la deu seu partit i explotarà aquest capital per retenir l'alcaldia quatre anys més. Perquè després ja no té previst tornar-se a presentar.

Ha admès errors de comunicació del seu partit a nivell espanyol i català, però ha fet explícit el seu "suport" a Alícia Sánchez-Camacho almenys mentre segueixi ostentant la presidència del partit a Catalunya. Això sí, ha opinat que la líder dels populars catalans "va tenir un any molt difícil" el 2013, per crisis com la de l'espionatge polític i la conversa al restaurant La Camarga.

El PP ha d'aprendre a pactar amb C's

Sigui com sigui, l'alcalde i candidat a la reelecció ha alertat al seu propi partit que davant els canvis profunds que s'albiren en el mapa polític espanyol, els populars hauran d'aprendre a pactar, per exemple, amb Ciutadans, una "força emergent" que "està fent les coses bé des del punt de vista comunicatiu". No tant pel que fa al fons, perquè "rasques una mica i no hi ha res". "Em sembla bé que el PP pacti amb Ciutadans", ha afegit.

Albiol s'ha declarat "avergonyit" pels casos de corrupció que assetgen al seu partit i ha erigit Esperanza Aguirre en exemple de com cal actuar quan esclaten casos de corrupció al seu voltant. Ara bé, també ha opinat que si al PP li surten més casos de corrupció es deu principalment a una qüestió de dimensió del partit. Perquè a criteri seu, "tots" els partits que toquen poder acaben tenint casos de corrupció: "Quan un governa, sempre se't pot 'colar algun golfo'".

stats