Política 12/11/2015

El PP torna a encomanar-se a Albiol: dirigirà la campanya de Jorge Fernández Díaz

Alberto Fernández Díaz i Ramon Riera també seran a l'equip que dissenyi l'estratègia electoral del PP

Gerard Pruna
2 min
Fernández-Díaz i Albiol, aquest dilluns a Badalona. RAFA GARRIDO / ACN

BarcelonaHi havia dubtes dins del PP a Catalunya de quin seria el paper de Xavier García Albiol en la campanya de les eleccions espanyoles del 20 de desembre. Amb Alícia Sánchez-Camacho encara com a presidenta del partit i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, de cap de llista, veus dins del partit veien risc que el protagonisme del líder dels populars al Parlament –i aspirant a liderar el partit un cop marxi Camacho, en el congrés de la primavera– es difuminés durant unes setmanes. Finalment Albiol sí que tindrà un paper destacat en la cursa cap al 20-D i, segons han avançat a l'ARA fonts de la direcció del partit, serà el director de campanya de Jorge Fernández Díaz. Una campanya que, d'entrada, no ofereix gaires bones perspectives per als populars, que en privat reconeixen que no esperen treure més de 5 diputats per Catalunya, lluny dels 11 actuals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un altre membre de la cúpula del PP explica a l'ARA que en un primer moment l'escollit per dirigir la campanya havia de ser el diputat Antonio Gallego –home de la màxima confiança d'Albiol–, però la seva precipitada marxa del Parlament per motius personals ha obligat a refer l'estratègia del partit, que ha fiat al seu líder al Parlament la missió de dissenyar l'estratègia per remuntar uns pronòstics gens favorables. Per intentar-ho, Albiol comptarà amb l'ajuda com a codirectors de campanya de la seva mà dreta a Badalona, Ramon Riera, i del líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona i germà del ministre, Alberto Fernández Díaz.

Albiol serà, doncs, l'encarregat de dirigir la campanya del PP, una responsabilitat que durant la presidència d'Alícia Sánchez-Camacho havia assumit tradicionalment el secretari general, Jordi Cornet. Amb ell al capdavant, el partit va obtenir de forma consecutiva els millors resultats de la seva història, el 2010 i el 2012. Després, Cornet va quedar en un segon pla per motius de salut i va ser la vicesecretària d'organització, Dolors Montserrat, qui va agafar les regnes de les campanyes populars per a les europees i les municipals. Els mals resultats en aquestes últimes eleccions locals van dur Camacho a defenestrar-la, molesta per errors com el dels cartells electorals defectuosos. Cornet va tornar a dirigir la campanya per al 27-S, on el PP va caure fins als 11 diputats. Capgirarà Albiol la tendència?

stats