Política 13/05/2016

Alfonso Rus, investigat en una nova peça separada del cas Imelsa

L'expresident de la diputació valenciana està sent investigat per contractar treballadors sense treballar i indemnitzar-los amb diners públics

Efe
2 min
Alfonso Rus, president de la Diputació de València, en una imatge d'arxiu /EFE

ValènciaEl jutge instructor del cas Imelsa ha decidit obrir una peça separada per les contractacions fictícies de la Diputació de València i investigar -el que abans es coneixia com imputar- 28 persones per aquests fets, entre ells l'expresident de la institució i del PP de la província Alfonso Rus. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV), en aquesta nova peça separada s'investiguen els suposats delictes de prevaricació, malversació, frau en la contractació, tràfic d'influències i falsedat documental.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre els investigats hi ha quinze treballadors que cobraven sense treballar i vuit que van percebre indemnitzacions "innecessàries" i "arbitràries" a costa de l'erari públic, afegeix el TSJCV. Així mateix, l'instructor ha acordat prorrogar el secret de la peça principal en la qual s'investiguen adjudicacions irregulars a canvi de comissions.

Aquesta nova peça es tramitarà de manera independent a la peça principal de la causa, que investiga la suposada manipulació de contractes a canvi de comissions il·legals en diverses administracions públiques, i a l'altra peça separada, relativa a un presumpte delicte de blanqueig de capitals al grup municipal popular de l'Ajuntament de València.

Entre els investigats a la nova peça a més d'Alfonso Rus, hi apareixen el seu excap de gabinet Emilio Llopis, l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent, l'exdirector financer d'aquesta societat, i la que va ser cap de recursos humans de la mateixa. A més, s'investiguen vuit contractats per Imelsa per les indemnitzacions que van percebre en extingir-se el seu vincle laboral amb aquesta empresa pública

Segons la interlocutòria, existeixen sospites que hi va haver algun tipus de "maquinació concertada" entre l'empresa i alguns treballadors perquè aquests cobressin elevades indemnitzacions que podrien haver suposat un "innecessari i arbitrari enriquiment" a costa de les arques públiques.

Un mes més de secret de sumari

El jutge ha decidit prorrogar un mes més, fins el 14 de juny, el secret de sumari sobre la peça principal, a l'espera de rebre els informes policials sobre l'anàlisi de la documentació intervinguda pels agents, segons han informat des del TSJCV.

En aquests moments, el cas Imelsa s'estructura en una peça principal i dues separades, i compta amb 115 investigats, entre persones físiques i jurídiques, per diversos delictes contra l'administració pública.

stats