ELECCIONS MUNICIPALS
Política 20/05/2015

Bosch fixa 10 prioritats per negociar acords de govern a partir del 24-M

El salari mínim de ciutat, un pla de xoc contra la pobresa i la desigualtat social, recuperar la sisena hora a l'escola pública, entrar a l'AMI i tancar tots els pisos turístics il·legals, entre les principals mesures

Roger Tugas
2 min
Bosch, davant de l'Ajuntament de Barcelona / ERC

BarcelonaL'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, ha donat a conèixer aquest dimecres el seu "Compromís amb els barcelonins i les barcelonines", que conté el que serien les 10 prioritats de les primeres setmanes al govern local i els principals elements de negociació de cara a arribar a pactes posteriors al 24-M. En concret, suposen la concreció dels tres eixos que ha anat reivindicant com a innegociables durant la campanya: independència, justícia social i regeneració democràtica. "A l'hora de parlar amb altres grups per governar la ciutat, seran els primers punts sobre la taula", ha explicat en un contacte informatiu davant de l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, els 10 punts són els següents:

  1. Crear un salari mínim de ciutat.
  2. Aplicar un pla de xoc contra la pobresa i la desigualtat social.
  3. Exercir tolerància zero amb la corrupció i suprimir les dietes que es converteixin en sobresous.
  4. Posar Barcelona al capdavant del procés sobiranista i entrar a l'Associació de Municipis per la Independència.
  5. Començar a desenvolupar el Pla Bosch d'Urbanisme Social.
  6. Liderar un acord perquè les empreses tinguin plantilles on un 12% dels empleats siguin joves.
  7. Impulsar el Programa Cap Avi Sol per reforçar la teleassistència i reforçar els equips de treballadors socials.
  8. Ampliar el programa Èxit contra el fracàs escolar i recuperar la sisena hora a l'escola pública.
  9. Reforçar els eixos comercials i ajudar a les escoles de barri i jubilar "els acords CiU-PP que han permès operacions especulatives i l'afebliment del comerç de proximitat".
  10. Tancar tots els pisos turístics il·legals i descentralitzar el turisme.

Segons Bosch, aquest serà "el document bàsic per parlar amb qualsevol altra formació", tot i que no ho ha volgut considerar com a exigències, atès que això dependrà dels resultats del 24-M: "Segons les forces que ens donin els vots, ho podrem defensar més o no". El que sí que veu com a línies vermelles a les que afirma que no renunciarà són els objectius de "combatre la pobresa i les desigualtats, que Barcelona avanci cap a la plena capitalitat i la netedat absoluta a l'Ajuntament".

Així mateix, el candidat d'ERC ha subratllat que, "per arribar a una entesa amb qualsevol altre candidat, els acords han de ser demostrables". Preguntat per Xavier Trias, en concret, ha defensat que, "perquè sigui creïble la defensa del progrès social, ha d'explicar com revertir els contractes per fer la Marina del Port Vell o l'ampliació de La Maquinista", operacions aprovades amb el suport del PP aquesta legislatura.

stats