L'ESTRATÈGIA DELS POPULARS
Política 19/05/2012

Camacho s'estavella contra Rajoy

La bona relació que la líder del PP català manté amb el govern espanyol no es tradueix en contrapartides econòmiques per a Catalunya a causa de la crisi

Sara González
1 min
UN PROTAGONISME QUE NO ES TRADUEIX EN CONTRAPARTIDES Un cop Mariano Rajoy es va apoderar de la Moncloa, Alícia Sánchez-Camacho es va erigir com a interlocutora entre la societat catalana i l'executiu espanyol i es va comprometre a reivindicar els deutes que l'Estat té amb Catalunya. A l'hora de la veritat, s'ha hagut de resignar amb les limitacions d'una caixa que ha de prioritzar.

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, es va erigir, just després que Mariano Rajoy guanyés les eleccions espanyoles per majoria absoluta, com a "interlocutora" entre la societat catalana i el govern espanyol. Aleshores, tot just a finals del 2011, assegurava que Rajoy "compliria els seus compromisos amb Catalunya" pagant tant el fons de competitivitat com la partida de la disposició addicional tercera de l'Estatut. Però la situació econòmica ha frenat les seves expectatives malgrat la seva bona relació amb el president espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Rajoy no va trigar en advertir que la caixa estava buida i que aquestes partides no es pagarien. Des d'aleshores, Camacho ha implorat al govern espanyol un "gest amb Catalunya". Per ara, l'únic que ha aconseguit és un reconeixement dels 211 milions de l'Estatut corresponents a l'any 2009 que, malgrat tot, el Govern haurà de compensar amb venta d'immobles.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'ARA PREMIUM.

stats