ALIANCES PARLAMENTÀRIES
Política 08/04/2013

Sánchez-Camacho demana a Mas que trenqui amb ERC i pacti amb el PSC

La líder del PP a Catalunya creu que els socialistes demanen a CiU "el mateix que el PP, que s'aparti el procés independentista i que la prioritat sigui la crisi"

Efe
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dilluns al Govern de CiU que trenqui "immediatament" el seu acord de governabilitat amb ERC i pacti amb el PSC en nom de l'"estabilitat" de Catalunya i pel "fracàs" de la seva aliança amb els republicans. "Nosaltres volem un canvi de timó, però no volem pactar amb CiU, després dels seus continus incompliments als nostres acords pressupostaris del 2011 i el 2012 i de la seva aposta separatista", ha dit Sánchez-Camacho en roda de premsa després de reunir el seu grup parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el PP ha emplaçat els nacionalistes que deixin enrere el seu "pacte d'ingovernabilitat" amb ERC i busquin un nou aliat en el PSC, perquè Catalunya tingui "estabilitat i certeses" en un moment de greu crisi econòmica. "Dins del dolent, és el menys dolent. No m'agraden cap dels dos −ni ERC ni tampoc el PSC−, però el PSC almenys demana el mateix que el PP, que s'aparti el procés independentista i que la prioritat sigui la crisi, tot i que ells van ser els culpables de la situació econòmica actual de la Generalitat", ha explicat Sánchez-Camacho. I ha ,en aquest sentit: "Jo el que vull és que s'acabi el procés independentista, i com que nosaltres no volem ser socis de CiU, ha de ser el PSC, perquè no en queden altres. La geometria variable ha mort".

Així, la líder del PP considera que l'únic camí que queda perquè Catalunya tingui estabilitat en aquests moments passa perquè CiU trenqui amb ERC i pacti amb un PSC que ha posat als nacionalistes com a condició de qualsevol eventual acord que ajorni l'agenda sobiranista i situï com a prioritat la sortida de la crisi econòmica. Els populars catalans busquen forçar així els nacionalistes que, encara que no sigui amb ells, optin per una força central del Parlament per poder presentar uns pressupostos i debatre'n el contingut. Catalunya és en aquests moments l'única comunitat autònoma que no ha presentat la seva llei de pressupostos, quan es debat a Espanya el repartiment del dèficit i el futur finançament.

stats