Política 18/05/2018

Andreu Van den Eynde: "El defecte de forma bàsicament és una humiliació"

L'advocat coordinador de les defenses dels presos d'ERC afirma que han valorat "recusar Llarena", però ho faran quan els "convingui"

Ara
1 min
La presidenta de la Diputació Permanent del Parlament, Carme Forcadell, se saluda amb el seu advocat a les portes del Suprem

BarcelonaL'advocat coordinador de les defenses dels presos d'ERC, Andreu Van den Eynde, ha valorat aquest divendres a RAC1 el rebuig de la justícia belga d'extradir Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig: "El defecte de l'euroordre és de forma i de fons", ha assegurat. "El defecte de forma és la manifestació del treball poc curós dels tribunals espanyols". Per a l'advocat, "bàsicament, una humiliació" per a Pablo Llarena, el jutge del Tribunal Suprem que investiga els dirigents sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha indicis de falta d'imparcialitat molt severs i de canvis de les regles del joc", ha lamentat Van den Eynde. "El Tribunal Suprem no ens ha donat la raó mai en res. És com si juguéssim al dòmino i nosaltres comencéssim amb 50 fitxes i ells ho fessin només amb 7", ha sentenciat. En aquest sentit, l'advocat ha afirmat: "Hem valorat moltes vegades recusar el jutge Llarena, però ho hem de fer quan ens convingui", ha recalcat.

Per a la defensa dels presos d'ERC, el més útil és "la certesa": poder al·legar amb claredat "o bé que no ets al Govern o bé que hi ets per fer una cosa determinada". Tot i defensar "l'exili" com a "opció personal legítima que pot arribar a ser un ajut complementari" de l'estratègia dels presos, Van den Eyne també ha afirmat que és "un element que el jutge Llarena ha pres com a argument" contra els seus clients. "El Tribunal Suprem s'està convertint en el túnel del terror", ha assegurat: "Es dona el missatge de «No vingui, perquè si ve anirà a la presó i no en sortirà". "Així, només hi aniran els bojos, en aquest cas, els meus clients", ha sentenciat.

stats