CAS PUJOL
Política 02/08/2014

Mas-Colell reconeix que la confessió de Pujol és un "cop fort que portarà conseqüències"

El conseller preveu "un litigi legal en el Tribunal Constitucional" quan es convoqui la consulta

Efe
1 min
El conseller Mas-Colell insisteix que Catalunya necessita almenys 4.000 milions més per mantenir els serveis socials l’any vinent.

MaóEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha afirmat aquest dissabte a Menorca que la confessió de l'expresident Jordi Pujol "és un cop fort que portarà conseqüències de tota mena". Mas-Colell ha fet aquestes declaracions en el transcurs de les "tertúlies d'estiu" organitzades per l'Ajuntament des Mercadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el conseller català, l'economia espanyola "ja es troba en franca recuperació". Així, ha compartit la valoració feta pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy: "Aquest any hi haurà creixement i el següent serà superior, de manera que les taxes d'atur baixaran a un ritme superior al que s'havia previst".

El titular d'Economia de la Generalitat ha lamentat, però, que tot i que "augmenten els ingressos fiscals de l'Estat, en canvi les autonomies no estem notant la recuperació, de manera que durant aquest any les comunitats autònomes han rebut menys transferències de l'Estat que el 2013". Ha qualificat aquest fet de "sorprenent" i ha advertit que "crea tensió en els serveis públics transferits a les comunitats, com l'educació, la sanitat i els serveis socials, que a Catalunya també inclouen seguretat i justícia".

Sobre la consulta per a la independència prevista per al 9 de novembre, Mas-Colell ha pronosticat que "es produirà un litigi legal en el Tribunal Constitucional, de manera que els juristes de les dues parts presentaran els seus arguments, cosa que motivarà una resolució, i serà interessant veure si és unànime". "El fet més lògic és que el govern de Rajoy demani la suspensió cautelar", ha assenyalat.

Pel conseller, aquesta consulta és legal "perquè l'Estatut d'Autonomia preveu una llei de consultes que el PP no ha impugnat". "Nosaltres preferiríem un referèndum aprovat pel Parlament espanyol, però no podrà ser, i en aquest cas una consulta té menys força", ha conclòs.

stats