CANVI DE CICLE
Política 01/09/2014

ERC retreu a Ortega que "ara és el moment de sumar esforços" i "complir els acords"

Anna Simó creu que el 9-N "posarà a prova el coratge, la capacitat de complir els acords i la unitat d'acció política i civil"

Roger Tugas
1 min
Anna Simó, en roda de premsa / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha sortit al pas aquest dilluns dels retrets als republicans de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ha afirmat que "cap força amb voluntat de govern i no residual pot demanar al Govern que actuï al marge de la llei". Simó, per contra, li ha replicat que "ara és el moment de sumar esforços i deixar els retrets de banda" i ha reclamat que "la unitat d'acció i declaració ha de prevaldre i cal complir els acords adquirits, també amb la ciutadania".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la dirigent republicana ha defensat que "hi ha una legitimitat i una legalitat que empara la consulta" i "les autoritats no haurien de desconvocar la consulta pel que digui un tribunal polític" que, com a tal, "prendrà una decisió política i no jurídica". En aquest sentit, Simó creu que el 9-N "posarà a prova el coratge, la capacitat de complir els acords i la unitat d'acció política i civil".

stats