CANVI DE CICLE
Política 09/09/2013

ERC treu ferro a les reunions entre Mas i Rajoy i defensa que l'important és fer la consulta

Anna Simó exigeix una pregunta que implica "una sola resposta succinta de sí o no" que es decideixi abans d'acabar el 2013

Roger Tugas
1 min
Anna Simó, durant la roda de premsa d'ERC

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, veu bé els contactes entre la Generalitat i el govern espanyol "si van en la línia de fer la consulta". Segons ha afirmat aquest dilluns la dirigent republicana després de la reunió de la permanent del partit, "el que és important és que hi ha hagut una petició formal del president de la Generalitat al president del govern espanyol", i ha demanat "que la resposta no es demori i sigui pública i transparent". Si hi ha hagut contactes o no, per tant, "és secundari", i "l'important és complir el pacte" entre CiU i ERC que implica celebrar la consulta el 2014. "Seria òptim que es pogués fer un referèndum negociat", ha apuntat igualment Simó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, davant la possibilitat que es convoqui un referèndum amb diverses preguntes, la portaveu d'ERC ha defensat que "la pregunta ha de ser una i clara, amb una sola resposta succinta de sí o no". "Seria el més clar i net", ha defensat. En tot cas, Simó ha reclamat que es pacti la pregunta i la data de la consulta abans d'acabar l'any amb el màxim de consens possible, si pot ser en el marc de la comissió parlamentària pel dret a decidir.

stats