Política 30/09/2017

Arrimadas denuncia Ponsatí davant la Fiscalia de Menors

El motiu de la demanda és "la utilització de nens en el marc de la confrontació ideològica"

Ara
2 min
Inés Arrimadas en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha denunciat aquest dissabte la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, davant la Fiscalia de Menors per "la utilització", diu la denúncia, "de nens en el marc de la confrontació ideològica" durant "l'ocupació" de centres educatius d'aquest cap de setmana per fer activitats lúdiques. Ciutadans ja va avisar aquest divendres, en un acte multitudinari contra el referèndum a l'Hospitalet de Llobregat, que exigiria l'actuació de la fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'escrit de la denúncia sol·licita als poders públics que evitin que hi hagi "adoctrinament ideològic de menors amb les activitats culturals que es duran a terme als centres d'ensenyament públic" i diu que és "reprovable l'ús de menors en un context que els pot exposar al perill físic". A més, critica que es vulnera el dret a la "llibertat ideològica".

Arrimadas assenyala com a responsable directa la consellera Ponsatí, que després d'haver assumit les competències dels directors dels centres educatius, hauria d'haver "donat les ordres pertinents per evitar la utilització de menors".

La denúncia cita la Constitució espanyola, la Convenció dels Drets dels Infants de l'ONU i la legislació catalana. Precisament el Síndic de Greuges es va posicionar aquest divendres sobre aquesta qüestió, i va apuntar que tant la Convenció Europea dels Drets dels Infants com les legislacions espanyola i catalana recullen el dret de manifestació dels infants i adolescents.

Denúncia d'Arrimadas a la Fiscalia de Menors
stats