Política 15/01/2015

La CUP afirma que l'anunci d'eleccions no és un acord per la independència sinó un "pacte de govern" de CiU i ERC

La CUP critica ERC per haver "acceptat el xantatge de Mas" i CDC per "pensar en un mateix" i portar el procés "com més li convé per recuperar el seu espai polític"

Laia Vicens
2 min
Els tres diputats de la CUP (David Fernàndez, Quim Arrufat -al centre- i Isabel Vallet), a la sala de premsa del Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaLa CUP no se sent "interpel·lada" per l'anunci d'eleccions per al proper 27-S que ahir va fer Mas. Així ho ha dit el diputat de la CUP Quim Arrufat, que s'ha mostrat molt crític amb el fet que les eleccions s'hagin "endarrerit" 9 mesos i també amb l'actitud d'ERC. "L'independentisme afortunadament no és només els qui es tancaven ahir a Palau per acceptar el xantatge de Mas", ha sostingut. Els tres diputats de la CUP han comparegut aquesta tarda al Parlament, des d'on han exposat per primera vegada la seva opinió sobre l'avançament electoral, encara que només ha parlat Arrufat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat ha afirmat que l'acord d'ahir "és la reedició del pacte de Govern", però en cap cas és "un full de ruta cap a la independència". En concret, ho ha qualificat com un "intercanvi de cartes desigual" que ha portat a una data "que no volia ningú". Un canvi de "cromos" on, segons Arrufat, CiU guanya que ara no es convoquin eleccions "perquè van malament a les enquestes" i ERC guanya que la llista única "no s'imposi". Per això, Arrufat ha assegurat que s'ha tancat "en fals" un episodi "vergonyós" de debat públic i ha augurat que es "reobrirà" d'aquí uns mesos. "És un pacte de no-agressió que posa per davant els partits", ha resumit.

En aquest sentit, Arrufat s'ha mostrat "preocupat" per "la manera com CDC porta el debat sobre la independència", i ha acusat la formació política de voler "mantenir el lideratge i els tempos que més li convenen per recuperar el seu espai polític". "Això no és pensar en la independència ni en el seu país sinó en un mateix", ha etzibat.

Amb tot, però, els de la CUP estan "oberts" a debatre amb tots aquells que "estiguin disposats a no posar el partit per davant". "Si volem portar el país a la independència, la CUP no ho farà sola", ha admès Arrufat, que ha insistit a "articular espais per fer un procés constituent" amb altres sectors independentistes, tot i que ha dit que serà "al marge" d'aquest acord.

stats