Política 09/11/2014

Mas: "Si la Fiscalia vol saber qui és el responsable, que em miri a mi"

El president de la Generalitat diu que "el proper pas" és "intentar convèncer Madrid" que Catalunya "es mereix un referèndum real"

Oriol March
1 min
Artur Mas vota / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que no enviaran els noms dels voluntaris a la Fiscalia i els ha enviat un missatge després de participar a la jornada del 9-N. "Si la Fiscalia vol conèixer el responsable que hi hagi col·legis oberts, que em mirin a mi perquè el responsable sóc jo", ha indicat Mas, que no s'ha mostrat preocupat per la demanda presentada per UPyD, que en reclama la detenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assegurat també que "malgrat els impediments continus, aquest 9-N la gent pot dipositar en urnes què pensen sobre el futur del país", i ha indicat que si la jornada té èxit de participació "Catalunya s'haurà guanyat a pols una consulta amb totes les garanties i conseqüències".

El president de la Generalitat ha assenyalat que el "proper pas" en el procés sobiranista serà "intentar convèncer Madrid" que Catalunya "es mereix un referèndum real" amb totes les conseqüències polítiques. Mas ha indicat que ha votat a favor del doble 'sí'.

El líder de CiU ha indicat que "respecta tots els vots", no ha descartat eleccions anticipades i ha volgut deixar clar que el procés "va endavant".

Mas ha votat aquest diumenge al matí al seu punt de participació del centre de Barcelona, entre aplaudiments d'una vintena de persones i enmig d'una gran expectació mediàtica. Mas ha arribat a l'Escola Pia de Balmes acompanyat de la seva dona, Helena Rakosnik i del periodista Jordi Évole, que l'acompanyava per gravar el programa 'Salvados' d'aquesta nit.

stats