LES FINANCES CATALANES
Política 16/05/2012

Mas: "Puc demanar més esforços als ciutadans perquè Catalunya es pot pagar el seu estat del benestar"

El president de la Generalitat, en una entrevista a 8TV, considera que la base del debat ha de ser que estiguin coberts els serveis bàsics dels ciutadans

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat en una entrevista a 8TV que "col·laborar amb l'euro sanitari no trenca el sistema de salut català". Mas s'ha referit d'aquesta manera als ajustaments que està duent a terme el seu Govern per tal de complir amb els objectius de dèficit. "No trepitjarem les línies vermelles de l'estat del benestar", ha promès el president de la Generalitat, que ha assegurat que encara pot demanar més esforços als catalans perquè "Catalunya es pot pagar el seu estat del benestar i encara una mica més que això", ha argumentat. I en aquesta línia ha defensat la consecució del pacte fiscal per al Principat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha assegurat que comprèn que Alemanya "apreti" per reduir el dèficit, però que si el país germànic "ofega", acabarà espatllant l'euro. En aquest sentit, Mas ha instat les institucions europees a seguir reduint la càrrega del dèficit però sempre tenint en compte les dificultats del terreny. "Una cosa és estar en el camí adequat i l'altra tenir un terreny llis que permeti augmentar la velocitat", ha argumentat el president de la Generalitat.

stats