Publicitat
Publicitat

PRESSUPOSTOS 2012

Així retallen Mas i Rajoy, semblances i diferències

Els governs català i espanyol passen la tisora de forma similar, tot i que el pes de la despesa social i la reducció salarial als funcionaris marquen la diferència

"Els pressupostos més austers de la història". Així definia el govern català d'Artur Mas els pressupostos del 2011 i així mateix defineix el govern espanyol de Mariano Rajoy els del 2012. Amb l'objectiu de reduir un dèficit molt per sobre dels objectius fixats, els dos presidents es van preparar per aplicar severes retallades en els seus respectius primers comptes. Eren conscients de la impopularitat de les seves mesures i per això van esquivar els cicles electorals i l'objectiu de dèficit que se'ls exigien, però finalment van presentar uns pressupostos on tant uns com els altres retallaven amb duresa les partides dels seus departaments. Les conselleries catalanes veien com se'ls reduïa un 10% de mitjana la despesa màxima i els ministeris han patit una tisorada major, del 16,9%.

La principal diferència entre els dos comptes és que, mentre Mas blindava més la despesa social i n'incrementa el pes relatiu respecte el total, Rajoy no s'hi ha mirat tant i ha reduït per primer cop el percentatge de les partides socials. En els seus segons pressupostos, a més, el Govern carregava l'austeritat sobre les espatlles dels empleats públics i buscava incentius econòmics com un impuls a les infraestructures.

Podeu llegir totes les semblances i diferències a l'ARA PREMIUM.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT