SESSIÓ DE CONTROL
Política 24/04/2013

El Govern ja treballa "discretament" en la bancarització de l'Institut Català de Finances

El president de la Generalitat, Artur Mas, ho ha avançat durant la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament de Catalunya

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEl Govern ja treballa "discretament" en la creació d'un banc públic català basat en l'Institut Català de Finances. Així ho ha assegurat el president de la Generalitat, Artur Mas, en la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament de Catalunya. Ha estat el president d'ERC, Oriol Junqueras, qui li ha preguntat a Mas sobre aquesta qüestió, inclosa en el pacte entre CiU i els republicans d'estabilitat parlamentària. "A Alemanya el model de banc públic funciona", ha insistit Junqueras en la seva pregunta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha volgut reiterar que la discreció és "bàsica" en aquest procés i ha vist una pega a la creació del banc públic català: "Per fer-lo es necessita capital, i per això no es pot posar en marxa immediatament". En aquest sentit, el líder de CiU ha assegurat que, en un altre context econòmic, la Generalitat hauria pogut optar a rescatar Catalunya Banc, que ara està en mans del FROB, un mecanisme del govern espanyol per reestructurar el sistema financer.

Junqueras ha convidat la resta de grups a sumar-se a crear el banc públic català i Mas ha considerat que podria ser una eina molt útil per fer fluir el crèdit entre la petita i la mitjana empresa.

stats