POLÍTICA
Política 12/12/2012

CiU i ERC ultimen els detalls de l'acord de legislatura que inclou la consulta el 2014

Els equips negociadors dels dos partits perfilen els paràmetres de l'acord, que no concretarà el dia del referèndum

R.mateos / M.colomer
1 min
UNA NEGOCIACIÓ AMB OMBRES DE DUBTE
 Malgrat la bona sintonia entre Artur Mas i Oriol Junqueras, les converses entre CiU i ERC per la governabilitat estan bloquejades en un punt essencial. CiU no vol quedar encotillada concretant una data pel referèndum d'autodeterminació. Per a ERC, en canvi, és una condició sine qua non. La setmana que comença serà clau per desencallar l'acord.

BarcelonaEls equips negociadors de CiU i ERC perfilen aquest dimecres els serrells de l'acord d'estabilitat parlamentària per a la pròxima legislatura, que situarà l'horitzó de la consulta d'autodeterminació el 2014. Segons han confirmat a l'Ara.cat fonts de la negociació, una de les dates que hi ha a la taula, però que no figurarà en el redactat de l'acord, és al voltant de l'Onze de Setembre del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les diverses fonts d'ambdós partits consultades, durant els dos últims dies s'han fet avenços significatius en la negociació, si bé encara falten alguns "serrells" en el redactat del que ha de ser un acord global, que més enllà de la consulta ha d'incloure mecanismes que garanteixin l'estabilitat del nou Govern i que facilitin la inclusió en el procés d'altres formacions com ICV, la CUP i, a tot estirar, el PSC.

A punt per als consells nacionals

Així, si no hi ha imprevistos de darrera hora que dificultin la negociació dels detalls, els dos partits treballen amb la hipòtesi que dissabte podran ratificar en els seus respectius consells nacionals el contingut concret de l'acord.

stats