SESSIÓ DE CONTROL
Política 08/07/2015

Mas evita respondre si es presentarà a les eleccions plebiscitàries del 27-S

El president de la Generalitat, en la sessió de control al Parlament, assegura que intenta "per tots els mitjans" garantir el caràcter plebiscitari del 27-S "a través de coses noves"

O. March / L.vicens
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha evitat respondre aquest dimecres al Parlament, durant la sessió de control, si es presentarà a les eleccions plebiscitàries del 27-S. "Això no l'hi respondré", ha apuntat quan Miquel Iceta, primer secretari del PSC, l'ha interpel·lat per saber si concorreria als comicis que se celebraran d'aquí a 21 dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que estic intentant per tots els mitjans possibles és donar el caràcter plebiscitari a aquestes eleccions, si Catalunya ha de ser un estat o no", ha apuntat Mas, que ha indicat que cal fer "coses noves" de cara al 27-S. "Això no vol dir que avali cap proposta", ha considerat.

Iceta ha instat Mas a "millorar les relacions" amb les Illes Balears i el País Valencià per "impulsar el canvi a Espanya" conjuntament i fer un front comú per "una millora del finançament i la llengua". "Entre la independència i la transformació de l'Estat, no en tenim cap dubte", ha afirmat Iceta.

stats