Mas crida a enfortir la política industrial per apuntalar la recuperació tot i les "limitacions" de l'autogovern

El president de la Generalitat descarta eleccions anticipades davant de 2.000 empresaris congregats al Fòrum de Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida aquest divendres a enfortir la política industrial per apuntalar la recuperació econòmica a pesar de les "limitacions" de l'autogovern. "Els marges són petits, però avui no és un dia per queixar-se", ha apuntat Mas davant de 2.000 empresaris congregats per escoltar el pla d'industrialització que ha engegat el Govern.

Al principi del seu discurs, Mas ha descartat davant de l'auditori que no hi haurà, almenys de moment, eleccions anticipades. "Traieu-vos-ho del cap", ha indicat amb un somriure.

Tot el discurs de Mas ha estat de caràcter econòmic i en cap moment s'ha parlat de la consulta sobiranista. El president s'ha proposat que el pes de la indústria a Catalunya sigui superior al 20% l'any 2020, i ha situat la "limitació competencial" i la "limitació de recursos" com els principals impediments del pla industrial que ha engegat el Govern. Pel que fa a les potencialitats del país, el líder de CiU hi ha situat el corredor mediterrani, la captació de turisme, l'increment "notable" de recursos europeus per a fons estructurals i la possibilitat de convertir l'aeroport del Prat com a "referència del sud d'Europa".

"La política industrial que avui us presentem beu dels acords establerts amb els agents econòmics i socials", ha defensat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en la seva intervenció anterior.