Mas: "Estem en un moment transcendent en què ens l'hem de jugar i passar per sobre de les comoditats estètiques"

El president de la Generalitat parafraseja Eleanor Roosevelt i recorda que "el futur pertany a aquells qui creuen en la bellesa dels seus somnis"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a tots els ciutadans i partits que creuen en un nou país perquè "se la juguin" el 27-S. "Estem en un moment transcendent en què hem de passar per sobre de les comoditats estètiques i anar a l'arrel del problema per avançar", ha dit. Per descriure el moment actual, Mas ha citat l'exprimera dama americana Eleanor Roosevelt: "El futur pertany a aquells qui creuen en la bellesa dels seus somnis". Poc després de tancar l'acord per a la llista única, i sense referir-s'hi explícitament, Mas sí que ha admès que aquests darrers dies se li ha girat "una feinada". I en una crida velada a la CUP, ha insistit que "a nivell de país cal sumar tot el que es pugui".

L'agenda política d'aquest dimarts ha tocat de ple la institucional del president de la Generalitat. Artur Mas havia d'assistir aquest vespre a la inauguració de la nova seu d'El Punt Avui a Girona i a la commemoració dels 30 anys de TV Girona. Al final, però, la reunió amb les entitats, i la posterior executiva de CDC per avalar la llista única, han obligat Mas a renunciar al primer dels actes.

El president ha arribat a Girona a quarts de deu de la nit, quan l'acte de TV Girona feia poca estona que havia començat. Mas ha entrat a la sala pel costat de l'escenari i s'ha assegut al seient que li havien reservat. Però la forta ovació del públic i els aplaudiments de la sala l'han fet aixecar, girar-se cap als assistents i saludar-los per correspondre'ls.

El president, de fet, ha encetat el seu discurs demanant disculpes pel retard. "Us podeu imaginar per què he arribat tard; aquests darrers dies se m'ha girat una feinada", ha dit Artur Mas, en referència a les negociacions per tancar una llista unitària. Per a Mas, però, les trobades d'aquests dies han estat profitoses. "És bona feina perquè intenta sumar, que és el que cal fer a nivell de país, tot i que no sempre es pugui", ha dit el president, en una al·lusió a la CUP.

A partir d'aquí, el president ha deixat la primera persona i ha fet servir el plural per referir-se al moment que viu Catalunya i demanar suport a tots aquells qui creuen en un nou país. I aquí hi ha inclòs tant partits polítics com ciutadans. "Estem en un moment transcendent i molt decisiu, en què molts ens l'hem de jugar perquè sinó no farem avançar el projecte; hem de ser fidels als nostres somnis", ha dit Artur Mas.

"És moment d'arromangar-nos seriosament"

El president de la Generalitat ha parafrasejat l'exprimera dama dels Estats Units, Eleanor Roosevelt -"El futur pertany en aquells qui creuen en la bellesa dels seus somnis"- per encoratjar a tots aquells qui creuen en el procés a "jugar-se-la". "És moment d'arromangar-nos seriosament, de passar per sobre de les comoditats estètiques i d'anar a l'arrel del problema per avançar", ha subratllat Mas.

Per al president, en aquests moments Catalunya té l'opció de fer-ho. "Sortirà bé, molt bé o no sortirà tan bé, però això ja és decisió del conjunt de la nostra població", ha dit Mas, en referència a les urnes, i insistint de nou que respecta totes les opcions polítiques que concorrin als comicis del proper 27-S.

"Per això sempre he mostrat respecte a totes les posicions, perquè totes són legítimes i no n'hi ha una millor que una altra des d'un punt de vista democràtic", ha subratllat Mas. I ha conclòs: "Però tots aquells que creguin en la bellesa dels seus somnis són aquells qui finalment aconseguiran que el futur els pertanyi".