Cinc militars de l'exèrcit espanyol moren en una explosió durant un exercici a Madrid

Dels cinc morts, tres pertanyen a l'exèrcit de terra i dos a infanteria de marina

L'explosió que s'ha registrat avui al camp de tir de l'Acadèmia d'Enginyers, situada a la localitat madrilenya d'Hoyo de Manzanares, ha provocat la mort de cinc militars, mentre que tres més han resultat ferits, segons han informat fonts del ministeri de Defensa.  Les primeres informacions sobre les conseqüències de l'explosió apuntaven que almenys eren dos els militars morts, però, finalment, la xifra s'ha elevat a cinc.

Dels cinc morts, tres pertanyen a l'exèrcit de terra i dos a infanteria de marina. Els tres militars ferits han estat evacuats i són atesos a l'hospital militar Gómez Ulla, a Madrid. L'accident ha passat quan s'estava realitzant un exercici de desactivació d'explosius en aquest recinte militar, que alberga l'Acadèmia d'Enginyers, el Centre d'Excel·lència contra Artefactes Explosius Improvisats i el Centre Internacional de Desminatge.

La titular de Defensa, Carme Chacón, s'ha desplaçat fins a l'Acadèmia d'Enginyers per conèixer els detalls del que va passar. Segons la policia local d'Hoyo de Manzanares, les pràctiques estaven sent realitzades per un grup de setze militars de l'exèrcit de terra i de la infanteria de marina.

Al lloc de l'explosió s'han desplaçat efectius dels Bombers de la Comunitat de Madrid i sanitaris del SUMMA 112, amb dos UVI, dos helicòpters, quatre ambulàncies i un vehicle d'intervenció ràpida (VIR).

Més continguts de