Política 13/07/2013

Avancem aposta per un pla B si Madrid no autoritza la consulta

Els dirigents crítics del PSC alerten que, si el dret a decidir no és autoritzat per Madrid, no es pot "eternitzar el conflicte"

S.g.
1 min

BarcelonaEl dirigent de l'executiva del PSC i líder del moviment Avancem, Joan Ignasi Elena, s'ha mostrat convençut que Catalunya acabarà votant en una consulta perquè així ho volen el 80% dels catalans. Però, en tot cas, si no és possible exercir el dret a decidir amb l'aval de l'estat espanyol, Avancem considera que caldrà "analitzar col·lectivament quin és el següent pas, que necessàriament haurà de ser també amb vocació unitària i majoritària". I és que els dirigents crítics consideren que no es pot "eternitzar el conflicte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Elena ha subratllat la tasca que ha fet el moviment dins el PSC i ha recordat que fa un any el partit que lidera Pere Navarro "no havia pres una decisió sobre el dret a decidir". Avancem també ha demanat que no es confongui el dret a decidir "amb el possible resultat de la consulta", i que el procés no pot estar "sotmès únicament als calendaris dels acords i voluntats d'una part dels defensors" de l'exercici del dret a decidir.

És per aquest motiu que Elena ha tornat a reivindicar el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, del qual s'ha autoexclòs el PSC com a instrument de treball, per garantir la unitat i el consens a favor de la consulta.

stats