Publicitat
Publicitat

Aznar diu que si el PP governa "tornarà a expulsar els terroristes de les institucions"

L'expresident espanyol ha tornat a l'arena política en un acte de suport a Maria Dolores de Cospedal

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha manifestat avui que l'executiu és responsable que ETA hagi de tornar a presentar-se a les eleccions a través de les candidatures de Bildu i ha promès que el PP tornarà a fer fora els terroristes de les institucions. Aznar s'ha pronunciat en aquests termes a Guadalajara en un acte en què ha acompanyat la secretària general del PP i candidata a la Junta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, que per primera vegada en la campanya ha parlat de la decisió del Tribunal Constitucional.

Cospedal ha exigit al govern que faci el possible per evitar que ETA estigui present a les institucions o haurà de ser el PP el que els faci d'elles, però ha estat Aznar el que ha assenyalat a "els que estan asseguts en el Govern" com responsables de la situació actual.

"Ho vaig dir i ho mantinc", ha recalcat Aznar, que ha recordat que ja va avisar que no n'hi havia prou amb impugnar les candidatures, sinó que calia anar contra la coalició. L'expresident espanyol ha recordat a les víctimes del terrorisme, "ofeses i humiliades", i ha promès que la democràcia espanyola "sabrà reparar l'ofensa que han patit".

"Tornarem a expulsar els terroristes de les institucions a les que mai van haver de tornar, aquesta és la nostra responsabilitat democràtica", ha recalcat entre els aplaudiments de més de mil persones i crits de "viva la teva mare" o "torna". Aquesta reparació es farà extensiva al "retrocés socialista" perpetrat a "set anys que s'han convertit en un desastre per als interessos d'Espanya", ja que el PSOE primer va dividir els espanyols, després els va enviar "a l'atur massiu" i ara "els humilia".

Aznar també s'ha queixat que el govern espanyol encongeixi les espatlles i miri als tribunals i ha denunciat la farsa "lamentable" de veure que diuen "que bons que s'han tornat els terroristes, que són tots uns homes de pau". "Ja hem conegut incompetència, la insolvència i la incapacitat dels socialistes", ha afegit Aznar, per a qui el que ha passat amb Bildu és "molt més greu", ja que s'associa a "els que sempre s'han equivocat" amb els que "sempre han mentit".
RE

Més continguts de