Política 27/04/2011

L'Estat impugnarà avui totes les llistes de Bildu

Ahir es van publicar les candidatures al BOE i es va encetar el procés per deixar les candidatures abertzale fora del 22-M

Joan Rusiñol/efe
1 min

MadridL'Advocacia General de l'Estat impugnarà avui al Tribunal Suprem totes les candidatures presentades per Bildu després d'analitzar els informes policials, que conclouen que la coalició està en l'estratègia d'ETA i que alguns dels seus integrants mantenen vincles amb la il·legalizada Batasuna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho van confirmar fonts dels serveis jurídics de l'Estat, que van concretar que l'Advocacia de l'Estat presentarà dues demandes: la primera, contra la totalitat de les llistes de Bildu i una segona per impugnar una trentena de llistes d'agrupacions d'electors.

El vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ja havia avançat ahir que no podria concórrer als comicis del 22 de maig "qui no hi hauria de ser" i que faria servir tots els mitjans al seu abast.

La decisió no suposa una sorpresa per al món abertzale, que ja des de principis d'any comptava amb la possibilitat de no poder ser present a les municipals del 22-M. Amb aquesta decisió, l'Estat actua contra una coalició electoral que pivota sobre Eusko Alkartasuna, un partit amb una trajectòria democràtica impecable.

stats