POLÍTICA
Política 20/02/2012

CiU condiciona el seu suport al pressupost de Badalona a menys retallades als mitjans públics

Els nacionalistes exigeixen que hi hagi una plantilla mínima de 45 treballadors

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El ple de l'Ajuntament de Badalona debatrà la setmana entrant el pressupost presentat pel govern en minoria del PP després que aquest dilluns CiU hagi fet un pas endavant deixant la porta oberta a l'acord. Els nacionalistes votaran favorablement el pressupost del PP si s'accepten un seguit de consideracions que per ells són "innegociables". La prioritat és "que es capgirin els termes" de l'ERO de Badalona Comunicació –l'empresa que gestiona els mitjans públics–, que actualment consta de 66 treballadors i el PP vol que es redueixi a una trentena. CiU considera "inviable" mantenir els mitjans públics amb menys de 45 persones, plantilla mínima que exigeix al govern local per continuar negociant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les exigències de CiU no s'acaben aquí. A més del compromís amb els mitjans públics, els nacionalistes també demanen que es mantinguin intactes les partides de prestacions socials, els plans educatius d'entorn, les subvencions a les associacions esportives i l'aportació al Consorci de Normalització Lingüística, que segons el pressupost presentat pel PP quedarien reduïts entre el 10% i el 35%. El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, també ha assenyalat com a "innegociable" la reformulació de la promesa electoral del PP sobre la gratuïtat dels llibres de text. Ha defensat que cal fomentar la socialització i la reutilització dels llibres de text com a eina per abaratir el cost dels llibres a les famílies.

Aquestes són les línies vermelles que CiU planteja per donar el vot afirmatiu al pressupost del PP dimarts vinent al ple municipal. En el conjunt global, les modificacions proposades suposen una retallada pressupostària del 4,84% respecte al pressupost del 2011.

stats