Política 13/06/2015

Tensió entre partidaris d'Albiol i simpatitzants de Guanyem Badalona en Comú a la plaça de la Vila

Partidaris dels dos bàndols s'escridassen i s'increpen abans de la constitució del nou Ajuntament

Laia Vicens
1 min
Moments de tensió a Badalona / PERE VIRGILI

BadalonaMolta tensió a la plaça de la Vila de Badalona aquest dissabte al matí, abans de la constitució del nou Ajuntament. Partidaris de l'alcalde sortint, Xavier García Albiol (PP), i simpatitzants de Guanyem Badalona en Comú, la formació de la nova alcaldessa, Dolors Sabater, s'han enfrontat amb crits i pancartes. En total, hi ha unes 400 persones, entre els dos bàndols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els partidaris d'Albiol, que exhibeixen banderes d'Espanya i xiulen i criden, porten pancartes on es pot llegir –en castellà– 'El nostre alcalde és Albiol' i crides proclames com 'Mans enlaire, això és un atracament'. Per la seva banda, els simpatitzants de Guanyem Badalona en Comú –molts amb estelades– repliquen amb pancartes on es pot llegir 'Sí que es pot' –en castellà– i 'No passaran'. També hi ha molts membres de la PAH.

Alguns efectius dels Mossos d'Esquadra (alguns d'ells de paisà) s'han situat entre els manifestants per intentar calmar els ànims.

En arribar a la plaça, Albiol ha estat rebut amb una forta escridassada per part dels simpatitzants de Guanyem, mentre que els partidaris del PP aplaudien fervorosament. Abans de començar el ple, Albiol ha sortit al balcó consistorial per saludar i acomiadar-se com a alcalde.

Quan acabi el ple, els caps de llista de les tres formacions que han pactat govern (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) baixaran a la plaça de la Vila i aplaudiran representants d'entitats socials i culturals de la ciutat, que sortiran al balcó de l'Ajuntament amb la vara de l'alcaldessa.

stats