Política 27/11/2018

Batet descarta que Sánchez comparegui al Parlament com li demana Torra

També refusa una reunió bilateral aprofitant el consell de ministres del 21-D a Barcelona

Marc Toro
1 min
Batet descarta que Sánchez comparegui al Parlament com li demana Torra

BarcelonaLa ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha descartat que el president espanyol, Pedro Sánchez, comparegui al Parlament el 21 de desembre després que ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, l'instés a explicar la seva proposta per a Catalunya a la cambra catalana i no en un consell de ministres a Barcelona. "Torra faria bé d'anar al Parlament a presentar seu projecte per a Catalunya, i el seu Govern portar-hi lleis", ha dit la ministra, que ha recordat, a més, que el president espanyol ja compareixerà el 12 de desembre el Congrés en un ple sobre Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Batet també ha descartat una reunió bilateral entre governs el 21 de desembre, aprofitant el consell de ministres que se celebrarà a la capital catalana. La ministra ha argumentat que la Constitució i l'Estatut ja preveuen òrgans bilaterals per a la relació entre la Generalitat i l'Estat i ha recordat, a més, que Sánchez ja ha ofert a Torra una trobada entre presidents. "El nostre sistema constitucional i estatutari ens dona múltiples fòrums de debat i reunions: bilaterals, multilaterals, conferències de presidents ... i per descomptat no es preveu cap tipus de cimera entre governs autonòmics i el govern de l'Estat", ha dit.

La ministra ha fet aquestes declaracions en el marc de la junta de govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que se celebra a la seu de la Federació de Municipis de Catalunya, per compartir l'estat dels treballs del govern espanyol per modificar la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL). "És important que els ajuntaments recuperin capacitats i competències", ha dit.

stats