Política 11/03/2015

Bono, sobre l'11-M: "El govern d'Aznar va preferir guanyar vots i, per contra, perdre la dignitat"

L'exministre relata en el seu llibre 'Diario de un ministro' que el govern del PP tenia informació tres dies abans de l'atemptat de Madrid que una cèl·lula islamista pretenia atemptar de forma imminent

1 min

"No puc entendre com el govern [d'Aznar] prefereix guanyar vots i, per contra, perdre la dignitat". Són paraules de l'exministre de defensa socialista amb Zapatero José Bono aquest dimecres a Rac1. Els esdeveniments previs a l'atemptat de l'11-M els relata Bono en el seu últim llibre 'Diario de un ministro', on explica que tres dies abans de la tragèdia, el Ministeri de l'Interior del govern d'Aznar va rebre una informació sobre la imminència d'un atemptat jihadista. Aquesta informació, diu Bono, demostra que el govern d'Aznar va "mentir sabent-ho" quan va acusar ETA dels atemptats, dels quals avui es compleixen 11 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exministre, que assegura que ha fet més de 500 verificacions sobre les versions que relata en el seu llibre, ha retret al govern d'Aznar que "administrés aquella tragèdia mentint" a consciència. I més després que ja el febrer i el novembre del 2003 s'alertés Interior, assegura, de la imminència d'un atemptat islamista com a represàlia a la participació en la guerra de l'Iraq. I també ha assegurat que aquesta versió la coneixia Pedro J. Ramírez, perquè va ser motiu de conversa en un sopar a casa de l'exdirector d''El Mundo', un dels principals defensors de la teoria de la conspiració en el cas dels atemptats i la participació d'ETA.

stats