Política 04/09/2018

Bonvehí aposta per una coalició amb el PNB "i altres forces independentistes" a les eleccions europees

El president del PDECat creu que Catalunya i Euskadi "en molts aspectes han d'anar junts"

Europa Press
1 min
El president del PDECat, David Bonvehí, en la roda de premsa posterior a la primera reunió de l’executiva del nou curs polític

BilbaoEl president del PDECat, David Bonvehí, ha afirmat que la seva formació està disposada a concórrer al costat del PNB en els pròxims comicis europeus i ha apostat per una coalició en la qual hi hagi també "altres partits independentistes". "La unitat de l'independentisme català és important, i ens agradaria que el PNB i altres partits independentistes acudíssim junts a les europees, si això jurídicament pot ser viable", ha dit en una entrevista a Ràdio Euskadi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bonvehí, que divendres passat va ser amb la vicepresidenta del PDECat, Míriam Nogueras, a la inauguració del curs polític de la formació 'jeltzale' a Zarautz, ha recordat que amb el PNB els uneixen "relacions històriques" i que han compartit "visions econòmiques i socials molt semblants". També ha destacat la necessitat que hi hagi "una bona relació" entre el lehendakari i els representants de les institucions catalanes perquè "Euskadi i Catalunya, en molts aspectes, han d'anar junts".

A més, ha descartat que ni al seu partit ni a la Generalitat hi hagi cap "malestar" per la visita d'Iñigo Urkullu a Oriol Junqueras (ERC), "que se cenyeix a una visita privada". "Per a nosaltres no hi ha tema", ha conclòs sobre aquesta visita a la presó.

stats