DIARI DE CAMPANYA
Política 24/05/2019

Artadi, Valls, Collboni i Bou es troben per fer tapes a la Boqueria

La notícia de la suspensió dels presos polítics al Congrés arriba enmig d'una trobada informal entre alcaldables

A.m.
2 min
La trobada entre candidats amb el president de la Boqueria, Salvador Capdevila

BarcelonaEls candidats de diversos partits polítics a l'Ajuntament de Barcelona han intentat aparcar les seves diferències durant dues hores aquest divendres en una trobada organitzada per la Boqueria. La número dos de JxCat, Elsa Artadi, ha compartit cerveses i tapes amb Manuel Valls (Cs), Josep Bou (PP), Jaume Collboni (PSC) i Miquel Puig (número 3 per ERC) al bar El Quim. "Avui no volem parlar de les diferències entre els partits, volem que es vinguin a relaxar una mica", explicava el president de la Boqueria, Salvador Capdevila. Però l'ambient entre els alcaldables estava força lluny de la distensió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Organitzar un acte de campanya al bell mig del mercat de la Boqueria de Barcelona té les seves complicacions. Els turistes s'amuntegaven sobre el tancat que obria un espai per a polítics i periodistes, i els guàrdies de seguretat han hagut de treballar de valent, especialment amb l'arribada de Valls, que ha atret l'atenció de molts ciutadans francesos. Valls ha arribat el primer, acompanyat de la seva parella, Susana Gallardo. Poc després ha aparegut Bou. Els dos candidats han tingut l'oportunitat d'intercanviar unes paraules amb la premsa i fer-se fotos amb els vianants. "Perdona, però prefereixo saludar aquesta senyora primer", ha dit Bou a Valls poc abans de donar-li la mà, amb evident sintonia.

Quan ha comparegut Artadi l'atmosfera s'ha enrarit: s'acabava de conèixer la decisió de la mesa del Congrés de suspendre els presos polítics com a diputats, amb el vistiplau del PSOE, i també del PP i de Ciutadans, que fins i tot consideraven que s'hauria d'haver fet abans. La número dos de JxCat no ha tingut gaire temps per a les tapes i de seguida ha hagut de respondre als mitjans sobre el posicionament del seu partit. "Una nova vulneració de la democràcia per part del PSOE", ha dit Artadi, mentre que Valls ha considerat que la suspensió era "imprescindible" i Bou ha dit que "havia de passar" i ha comparat la situació amb la d'"algú que ha comès un robatori i, mentre està pendent del judici, es presenta a una plaça de la Guàrdia Civil". "Doncs lògicament li diran que no pot ser", ha sentenciat.

Ni Ada Colau (Barcelona en Comú) ni Anna Saliente (CUP) han vingut a menjar tapes, mentre que Ernest Maragall ha estat substituït per Puig. Artadi ha interactuat més aviat poc amb la resta de candidats, i ha estat gairebé tota l'estona rodejada del seu equip i de personalitats com l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias. En un moment en què posaven per als fotògrafs, Valls, Bou i l'actual regidor de Cs, Paco Sierra, que rodejaven Artadi, han brindat davant ella mentre Valls, en un to rialler, ha dit: "Per Barcelona, per Espanya!". La número dos de JxCat ha respost apartant-los les copes de cervesa i els ha dit: "No cal que ens intenteu tapar, perquè el 26-M us taparem nosaltres".

Per la seva banda, Jaume Collboni ha sigut el més fred. El candidat socialista ha arribat més tard i s'ha limitat a fer-se una foto amb la resta, sense cerimònies. Collboni ha estat una estona a la barra (conversant, entre d'altres, amb Trias) i poc després ha marxat sense ni tan sols dirigir-li la paraula a Valls, el seu principal contrincant a les urnes, que era just al seu costat: cap dels dos ha allargat la mà.

stats