Política 13/06/2018

Borrell afirma que no es pot "prohibir" el Diplocat, però que s'haurà de veure "quines són les seves activitats"

El ministre d'Exteriors recorda que totes les comunitats autònomes tenen "representació exterior"

Europa Press
1 min
Els comptes i els contes d’en Borrell

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha explicat aquest dimecres que "no es pot prohibir" el Diplocat de la Generalitat com a servei de representació a l'exterior perquè l'existència d'aquest organisme "no contravé cap norma". Amb tot, Borrell ha avisat que estaran pendents de les "seves activitats". "De representació exterior en tenen totes les comunitats autònomes, no es pot prohibir que en tinguin, no hi hauria base jurídica ni capacitat per fer-ho. Si les coses funcionen amb normalitat, ens mourem en la normalitat, i si no, ja ho veurem", ha assenyalat en una entrevista a la COPE.

Aquest dimarts el consell executiu del govern de la Generalitat va acordar reactivar el Diplocat, després que l'executiu espanyol comencés els tràmits per eliminar-lo després de l'aplicació de l'article 155. La Generalitat ha decidit dissoldre l'organisme que va ser creat per eliminar el Diplocat i reunirà aviat el ple del patronat, format per les mateixes persones que en formaven part. La reunió la presidirà el president del Govern, Quim Torra.

Borrell, sobre les crítiques que ha rebut després de dir que Catalunya estava "al límit de l'enfrontament civil", ha apuntat que, sense "contribuir a l'escalada de desqualificacions", el seu objectiu és "mantenir amb fermesa les funcions i responsabilitats" com a ministre. En aquest sentit, ha recordat que no és "ministre d'Afers Catalans" i ha remarcat que la seva funció és treballar per "defensar" la imatge d'Espanya a l'exterior, "deteriorada pels últims esdeveniments i sobre la qual s'han dit moltes mentides".

stats