Política 06/03/2014

ERC anima Monago a donar suport a la independència si Catalunya “és una càrrega”

El portaveu del partit al Congrés, Alfred Bosch, considera que les balances fiscals extremenyes no tenen cap rigor

Europa Press
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha animat aquest dijous el president de la Junta d'Extremadura, José Antonio Monago, a donar suport a la independència de Catalunya si considera que "és una càrrega i un llast per a Extremadura i per a Espanya", en relació al debat sobre les balances fiscals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si considera que els arruïnem i que som un llast massa pesat: ajudi'ns a alliberar-lo d'aquest pes i a aconseguir una República Catalana", ha afirmat en un comunicat, després que el govern d'Extremadura publiqués dimecres les seves pròpies balances fiscals i situés Catalunya com l'autonomia que més diners rep". El diputat republicà ha censurat que el mètode de càlcul utilitzat pel govern extremeny imputi com a "donacions i inversions" de l'Estat a Catalunya els recursos del fons de liquiditat autonòmic (FLA) que després la Generalitat ha de retornar amb interessos.

"Volem ser independents perquè el poder espanyol no s'emporti els nostres diners, que després ens veiem obligats a demanar un préstec i pagant interessos", ha argumentat Bosch, que ha demanat a Monago que ajudi els catalans a poder celebrar una consulta d'autodeterminació. Com el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el portaveu d'ERC al Congrés ha considerat un "despropòsit" les balances fiscals extremenyes, ja que creu que no tenen cap rigor.

stats