Política 13/05/2015

Bosch crítica la "deixadesa" de Trias amb el model turístic de Barcelona

"Ens cal un turisme de més qualitat, mes cívic i més ben distribuït", diu l'alcaldable d'ERC, que es mostra a favor de "socialitzar" l'arribada de visitants a la ciutat

Roger Tugas/ Marc Toro
1 min

Barcelona"El turisme a Barcelona és un èxit, però no l'hem socialitzat prou. Els ciutadans ho veuen més com una nosa que no com el que és: el 14% del PIB de la ciutat". Així s'ha expressat aquest dimecres el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, en una entrevista d'Antoni Bassas en el marc d'un esmorzar col·loqui organitzat per l'ARA i la Cambra de Comerç de Barcelona. Bosch, que fins ara s'havia limitat a plantejar propostes per millorar la gestió del turisme a la ciutat, ha fet un pas més per carregar contra la "deixadesa" del govern de Xavier Trias a l'hora de gestionar el model turístic: "Hi ha hagut una certa deixadesa, un cert 'laissez faire', un 'laissez-passer'", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El republicà, que no ha volgut afirmar que Barcelona rebi massa turistes, sí que ha deixat clar que "ens cal un turisme de més qualitat, mes cívic i més ben distribuït". "Va per aquí aquest tema. Hi ha una saturació pel que fa a l’activitat turística al cor de la ciutat, i això s’ha de socialitzar", ha afegit.

Amb tot, ha tornat a insistir en la necessitat que s'implementi una "moratòria al cor de la ciutat per no saturar més els allotjaments turístics". "Ja es fa, però s’ha de fer més", ha considerat, i també ha carregat contra els "negocis il·legals sense llicència", els quals -ha dit-, no han de poder operar. Per Bosch, la clau per millorar el model turístic passa per "incentivar l'activitat turístics fora del centre sobresaturat", i ha plantejat potenciar l'àrea metropolitana.

stats