Política 17/01/2020

Boye denuncia a la policia un assalt al seu despatx durant la nit

L'advocat explica que no s'han emportat ordinadors però que li han "destrossat" el servidor

Ara
1 min
Boye denuncia a la policia que li han "regirat" el despatx durant la nit

BarcelonaL'advocat de Carles Puigdemont i Quim Torra, Gonzalo Boye, ha denunciat aquest divendres que uns desconeguts han entrat al seu despatx de Madrid durant la nit. "Ho han regirat tot", ha lamentat l'advocat, que explica a l'ARA que ha presentat una denúncia davant el Cos Nacional de la Policia i que diversos agents s'han personat al despatx per investigar els fets.

Boye ha apuntat que no sap si li pretenien robar perquè no semblen haver-se emportat res de valor (tampoc ordinadors), més enllà de "destrossar" el servidor: "Tots els cables del servidor estan trencats". A més, ha explicat que l'empresa d'alarma els ha dit que no hi ha "indicis" d'intrusió. "No ens intimidaran", ha asseverat l'advocat, que s'ha preguntat a Twitter "què serà el següent": "¿Casa meva, la meva família?".

El president Quim Torra i l'expresident Carles Puigdemont han expressat suport al lletrat a través de Twitter. "Ni així aconseguiran frenar la nostra determinació", ha assegurat el cap de l'executiu, mentre que Puigdemont, al seu torn, ha reblat: "Una intimidació inacceptable".

Al mes d'octubre, la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia Nacional va escorcollar tant el domicili com el despatx de Boye a Madrid, seguint ordres de l'Audiència Nacional, que el va citar a declarar en el marc d'una trama de presumpte blanqueig de capitals relacionat amb el narcotràfic. En aquell moment, Boye va denunciar que l'escorcoll es va centrar a "copiar correus electrònics" i obtenir "tota la informació" del seu mòbil. "Res relacionat amb el motiu" de l'escorcoll, va criticar. El diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu s'hi ha referit en una piulada.

stats