Política 14/02/2013

Bustos serà rellevat a l’executiva del PSC, deixarà la presidència de la Federació de Municipis i no serà candidat

El secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, insisteix en la innocència de Bustos i assegura que la decisió de la dimissió s'ha pres "de mutu acord" amb la direcció del partit

Sara González
1 min
Manuel Bustos en el moment d'anunciar la seva dimissió / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, ha explicat que Manuel Bustos, que aquest mateix matí ha presentat la seva renúncia a l'alcaldia de Sabadell, serà rellevat a l'executiva del partit com a secretari de Política Municipal, càrrec orgànic del qual ara està suspès. També, segons ha explicat Balmón, deixarà la presidència de la Federació de Municipis de Catalunya. "La seva renúncia ajuda a desbloquejar la governança de l'Ajuntament de Sabadell", ha afirmat Balmón, que ha insistit que Bustos "és innocent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent socialista i alcalde de Cornellà també ha deixat clar que la persona que sigui proposada per assumir l'alcaldia de Sabadell serà també el candidat a les properes eleccions municipals del 2015. Per tant, Bustos, d'entrada, no es tornarà a presentar als comicis municipals. El sabadellenc sí que seguirà sent regidor i mantindrà l'acta de diputat a la Diputació de Barcelona.

Balmón ha subratllat que la decisió de la dimissió de Bustos s'ha pres "de mutu acord" amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i ha puntualitzat que "des del primer dia" Bustos ha aportat proves de la seva innocència i ha posat a disposició del partit el seu càrrec.

stats