Política 13/07/2015

C's demana a Mas que "no li tremolin les cames" i convoqui eleccions per acabar amb l'actual "incertesa"

Arrimadas celebra l'acord amb Grècia i insta el govern grec a implantar reformes estructurals que portin el país al creixement

Acn
2 min
Inés Arrimadas, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaLa candidata de C's a les catalanes i portaveu al Parlament, Inés Arrimadas, ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, que "no li tremolin les cames" i compleixi amb la seva paraula convocant eleccions per al 27-S. "No és seriós ni responsable que estiguem a menys de dos mesos i Mas sigui incapaç de dir-li als catalans què farà i que passarà els propers mesos", s'ha queixat en roda de premsa, on ha assegurat que C's està preparat i va "a per totes" en aquestes eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el procés de primàries fet a Catalunya, Arrimadas ha remarcat que C's està preparat per concórrer el proper 27 de setembre "amb un projecte regenerador però sensat", i desitja que els catalans puguin escollir quant abans millor un nou govern "que treballi per a tots, amb les mans netes i que imposi sensatesa". En aquest sentit, ha dit que espera que Mas "compleixi la seva promesa, que no li tremolin les cames i que realment aquesta incertesa s'acabi", perquè el millor que pot passar-li a Catalunya, segons ella, "és que hi hagi eleccions, un nou govern i que es comenci a treballar pels problemes reals dels ciutadans".

"Nosaltres no donarem cap sorpresa estranya, tenim un equip i un projecte i anirem a per totes a guanyar les catalanes, perquè som la millor alternativa política, l'única que és alternativa de regeneració democràtica i lluita contra la corrupció però també l'alternativa de la convivència, de la unió i de posar sobre la taula els problemes dels catalans", ha conclòs.

Al cap de setmana, primàries

Mentrestant, C's celebrarà entre divendres i dissabte les primàries per escollir els candidats a les eleccions generals a totes les circumscripcions excepte Madrid, on ja és Albert Rivera el presidenciable. Es podrà votar de l'1 al 5 de cada província. Els candidats tenen fins dijous per presentar-se i els caps de llista hauran d'aportar avals, el 10% dels afiliats de la seva circumscripció. Tenen dret a vot els 25.495 militants del partit, segons dades del 20 de juny. El comitè executiu del partit ha autoritzat que quatre independents es presentin, Francisco de la Torre i Marta Rivera a Madrid, i Antonio Roldán i Elena Faba a Barcelona.

Arrimadas ha tret pit de la "democràcia interna" del seu partit i ha celebrat que altres formacions "que fins fa poc consideraven que fer primàries era una ocurrència de pel·lícules americanes, ara resulta que es veuen obligades a incorporar-les". L'objectiu de Ciutadans, ha dit, és que tots els partits siguin democràtics, perquè "per canalitzar la democràcia un ha de començar per si mateix i tenir democràcia interna".

Sobre Grècia

La portaveu de C's al Parlament també ha aprofitat per valorar l'acord amb Grècia. Ha celebrat que s 'hagi arribat a una solució i ha instat el govern d'Alexis Tsipras a fer les reformes estructurals necessàries perquè els ciutadans visquin en condicions dignes però alhora es pugui fer front al deute. "Estem contents que això pugui donar estabilitat a la zona euro i no donar problemes a altres països de la UE que estan en una situació delicada", ha dit.

stats