POLÍTICA
Política 04/06/2013

C's exigeix a les escoles de negocis i entitats bancàries que abandonin el Diplocat

El portaveu de la formació, Jordi Cañas, acusa el Govern de projectar al món una imatge de "traïdors" a Espanya i de "desprestigiar" la marca Espanya

M.colomer
2 min

BarcelonaL'oposició de C's a l'acció exterior del Govern, tant l'actual com les anteriors, ha sigut un dels distintius propis de la marca política. Aquest dimarts, però, ha fet un pas més i ha exigit a les escoles de negocis i les entitats bancàries que "abandonin immediatament" el patronat del Diplocat, el qual acusa d'estar "desprestigiant" la marca Espanya pel món. I si no, ha exigit la retirada de l'argumentari del Diplocat que presenta Espanya com un país poc democràtic, caòtic i recentralitzador.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquest Govern de CiU i ERC és el principal problema de Catalunya i un gran problema per a la marca Espanya", ha etzibat Cañas, que ha deplorat que mentre l'Estat fa esforços per millorar la seva imatge exterior, una de les seves administracions, la Generalitat", es dediqui a "desprestigiar-la". És més, ha advertit que fent aquest discurs negatiu sobre Espanya a l'exterior, el Govern s'està presentant com un "traïdor". Pel portaveu de C's, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha recollit un altre "fiasco" en el viatge a París, en no haver aconseguit reunir-se amb el ministre de Defensa francès.

Homs té raó contra Montoro

Cañas també ha deplorat la sornegueria del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en advertir aquest dilluns que no pensa autoritzar un dèficit de la Generalitat que arribi al 2%. Així, ha reclamat a Montoro que faci públic d'una vegada per totes de quina manera repartirà el dèficit, perquè "Catalunya no pot estar permanentment a l'espera d'una dada". "Que deixi de fer bromes, assumeixi la seva responsabilitat i el cost polític i digui el repartiment de dèficit perquè la Generalitat ja no tingui cap excusa per no presentar pressupostos". Això sí, ha aprofitat per deplorar que Catalunya, a més de ser l'autonomia amb impostos més alts i que ha fet més retallades, també és "campiona de deute i malbaratament", i ha carregat bona part de la responsabilitat al tripartit.

stats