Política 12/09/2015

La CCMA manté l'oferta de l'especial informatiu malgrat el rebuig dels partits unionistes

Les formacions demanen negociar el format de programa de compensació per la retransmissió de la Via Lliure

Ara
2 min
La Meridiana, plena a vessar / FRANCESC MELCION

BarcelonaLa retransmissió de la Via Lliure per TV3, el 3/24, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació segueix portant cua. Malgrat el rebuig dels partits unionistes a l'especial informatiu d'aquest diumenge, la CCMA manté aquest programa com a oferta "compensatòria" a les forces polítiques que no van participar en la Via Lliure, és a dir, Catalunya Sí que es Pot, Unió, el PSC, el PP i Ciutadans. D'aquesta manera, la Corporació pretén donar compliment a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), que dijous va anunciar que permetia que TV3 i Catalunya Ràdio cobrissin la Via Lliure però, a la vegada, obligava els mitjans públics a "compensar" les forces polítiques que no s'hi van adherir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la CCMA explica que les cinc formacions han rebutjat l'oferiment i han demanat participar en l'elaboració de l'espai informatiu. La Corporació els ha dit que la negociació del format "no és possible" i ha argumentat que l'espai d'entrevistes "s'ajusta" a les condicions establertes per la JEC. També ha recordat que la resolució no preveu "que les mesures compensatòries hagin de ser negociades" sinó que "han de ser 'ofertes' a les candidatures per part de la CCMA". Sobre la idoneïtat de la proposta, la Corporació subratlla que el format d'entrevistes "permet fer arribar directament a l'audiència" les idees i plantejaments de cada entrevistat.

L'especial informatiu es podria seguir simultàniament per TV3, el 3/24, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, que són els canals pels quals la CCMA va emetre divendres la Via Lliure, i tindria la mateixa durada que la retransmissió de divendres, és a dir, tres hores. En la resolució de la JEC s'estableix que la compensació s'ha d'oferir "en dia festiu i en la mateixa franja horària de la retransmissió en directe", "de manera immediata per a les formacions afectades" i "en termes de proporcionalitat".

stats