Política 10/08/2015

CDC demanarà la compareixença de Fernández Díaz al Congrés per la reunió amb Rato

Les explicacions d'Interior no han estat suficients per a Convergència, que, tal com ha anunciat el diputat Pere Macias a través del seu compte de Twitter, pretén exigir-ne de noves al ministre al Congrés dels Diputats

Acn
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz / EFE

BarcelonaConvergència Democràtica de Catalunya (CDC) demanarà la compareixença del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, al Congrés dels Diputats perquè doni explicacions sobre la trobada que va protagonitzar a la seu del ministeri que comanda amb l'exvicepresident del govern espanyol i imputat per possible delicte fiscal, Rodrigo Rato.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CDC ha pres aquesta decisió després que el ministeri de l'Interior hagi fet públic un comunicat en què assegura que Fernández Díaz va atendre la petició de Rato de mantenir una trobada per tractar una qüestió "exclusivament personal" i "completament al marge" de la situació processal en què es troba.

Fernández Díaz, afegeix el comunicat, va considerar que "el més correcte" era rebre l'excompany de partit i expresident de Bankia, ara imputat, a la seu del ministeri, ja que "garantia absoluta transparència i no hi havia res a ocultar".

Aquestes explicacions no han estat suficients per al grup de CDC, que, tal com ha anunciat el diputat Pere Macias a través del seu compte de Twitter, pretén exigir-ne de noves al ministre al Congrés dels Diputats.

Tots els grups de l'oposició han denunciat aquest dilluns la reunió del titular de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb Rodrigo Rato a la seu del ministeri a finals de juliol i han demanat la compareixença urgent del ministre al Congrés dels Diputats al més aviat possible. El PSOE ja ha registrat la petició i ha assegurat que "si el govern [espanyol] es creu que es pot reunir impunement amb el presumpte delinqüent Rato és que ha perdut la vergonya i la decència".

stats