Política 19/04/2019

Els CDR convoquen un referèndum per iniciar el procés constituent coincidint amb les eleccions municipals

També preguntaran si la gent, els polítics o un grup d'experts han de redactar la Constitució

Xavi Tedó
1 min
Els CDR convoquen un referèndum per validar l'inici del procés constituent coincidint amb les eleccions municipals

BarcelonaEls CDR han decidit passar a l'acció i han convocat un referèndum per iniciar el procés constituent de la República Catalana el 26 de maig, coincidint amb la celebració de les eleccions municipals i europees, segons ha pogut saber l'ARA. La pregunta que se sotmetrà a votació en aquesta consulta autoorganitzada és si es vol iniciar el procés constituent i, en cas que la resposta sigui afirmativa, si ha de ser la gent, els polítics o un grup d'experts els que dotin de contingut la Constitució de la República.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes, però, no són les dues úniques preguntes que figuren en la butlleta. Per afavorir una sobirania real, els CDR posen a debat si cal crear mecanismes que permetin que la ciutadania impugni càrrecs electes durant el seu mandat en una mena de moció de confiança popular. Així mateix, preguntaran si tot acte legislatiu del Parlament o del Govern ha de ser ratificat per la ciutadania.

Aquest referèndum és la seva resposta al judici als presos polítics i a l'exili de la resta del Govern i d'altres dirigents independentistes o del membre de CDR Adrià Carrasco. Davant de la repressió que exerceix l'Estat arran de l'1-O, l'entitat demana a la ciutadania "manifestar el seu compromís en favor d'un procés constituent d'empoderament real de la gent" per demostrar que "ho tornarem a fer tants cops com calgui".

Els CDR demanen col·laboració per aconseguir locals per a la votació, que estarà oberta als més grans de 16 anys. Les persones que vulguin votar hauran de dur la butlleta censal de les eleccions municipals, i qui no en tingui haurà de demanar un certificat d'empadronament al seu ajuntament.

stats