Publicitat
Publicitat

BARÒMETRE DEL CEO

CiU acusa lleument les retallades i passaria de 62 escons a 60, segons el baròmetre del CEO

El PP perdria entre dos i tres representants, mentre que ERC i ICV augmentarien sensiblement els seus resultats

CiU i el PP acusen lleument les retallades, segons el segon baròmetre del CEO de l'any 2012. Els nacionalistes passarien dels 62 escons actuals a 60, i el PP de 18 a 15 o 16. El PSC passaria de 28 a 24 o 25, mentre que els més afavorits pel context polític serien ERC i ICV. Els republicans passarien dels 10 escons actuals a 15 o 16 i empatarien amb el PP, i els ecosocialistes de 10 a 12 o 13.

Ciutadans es mouria en una forquilla d'entre 3 i 4 escons, i Solidaritat entre 0 i 4, però amb més bona expectativa que a l'anterior baròmetre. Segons el director del CEO, Jordi Argelaguet, les opcions d'altres formacions extraparlamentàries, com la CUP o la Plataforma per Catalunya, han anat a menys. De fet "només 3 ó 4 persones" entre els 2.500 enquestats van afirmar que votarien a la CUP.

El Baròmetre també ha preguntat pel sentit del vot a les generals, que es van celebrar per darrer cop el novembre de l'any passat. CiU les guanyaria encara amb més comoditat i passariade 16 a 18 o 19 escons al Congrés. El PSC baixaria de 14 a 13 i el PP d'11 a 8. ICV passaria de 3 a 4 escons i ERC es mouria en una forquilla d'entre 3 i 4 podent així augmentar la seva representació.

D'entre els polítics només Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida aproven, la desafecció segueix pujant i l'atur i l'economia és el que més preocupa.

21D

Etiquetes

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT